6 מנות. כל מנה = מנת פחמימה + מנת חלבון גבינה + שומן
מצרכים:
לבצק
1 כוס קמח תופח או 1 כוס קמח רגיל + 1 כפית אבקת אפייה. ניתן להשתמש בקמח לבן,
קמח מלא או כוסמין
1 גביע אשל
1/4 כפית מלח
6 פרוסות גבינה צהובה
36 זיתים
לרוטב פיצה מהיר
3 כפות שטוחות רסק עגבניות
2 כפות קטשופ
2 כפות מים רותחים
חצי כפית אורגנו טחון או תבלין לפיצה
אופן ההכנה:
מחממים מראש תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
בקערה מערבבים קמח, אשל ומלח לתערובת אחידה ודביקה.
בעזרת כף יוצקים מהבלילה 6 תלוליות על נייר האפייה ומעצבים לפיצות אישיות. אפשר
לעצב בקלות יותר בעזרת הרטבת הכף.
בצלוחית מערבבים היטב את מצרכי הרוטב.
על כל פיצה מורחים כף רוטב, מניחים פרוסת גבינה צהובה ו-6 זיתים.
אופים כ-25 דקות.