מרכיבים:
- 60 גרם (חצי כוס) גבינה צהובה 9% מגוררת כגון פתיתי עמק
- 100 גרם גבינה בולגרית 5% מפוררת
- 250 גרם גבינת שמנת 5% בטעמים (ניתן לגוון עם סוגים שונים)
- 1 גביע גבינה לבנה 5% / קוטג’ 5%
- 10 עלי סיגר
- 2 ביצים
- 1 שמנת לבישול 15%
- מעט אבקת מרק בצל או תיבול בפלפל לבן ואגוז מוסקט
- שומשום לקישוט (מקסימום כף לכל המאפה)
אופן הכנה:
· מערבבים את כל הגבינות –
גבינה לבנה, גבינת שמנת, גבינה בולגרית וגבינה צהובה יחד עם 2 ביצים בקערה.
· מניחים כף גדושה במרכז
כל עלה ומורחים באופן אחיד עד 2 ס”מ מהשוליים.
· מגלגלים כל עלה לסיגר
וסביב עצמו בעדינות לשבלול – עיגול.
· מניחים את השבלולים
בתבנית כשהם צמודים (ולא בדוחק).
· יוצקים את השמנת לבישול
ומפזרים מעט שומשום (או קצח)
· לשדרוג – ניתן להוסיף מעט אבקת מרק בצל על כל שבלול.
· אופים בתנור שחומם מראש
ל – 180 מעלות עד להזהבה – כ– 30-40 דקות.
10 מנות, מנה =
מנת פחמימה + מנת חלבון גבינה + מנת שומן