“אין לי ארץ אחרת, גם אם אדמתי בוערת. רק מילה בעברית חודרת אל עורקיי, אל נשמתי.
בגוף כואב, בלב רעב, כאן הוא ביתי. לא אשתוק כי ארצי שינתה את פניה, לא אוותר לה, אזכיר לה ואשיר כאן באוזניה, עד שתפקח את עיניה. אין לי ארץ אחרת עד שתחדש ימיה, עד שתפקח את עיניה” (אהוד מנור)
מזל טוב, מדינה אהובה!
חג העצמאות הוא לא רק לכבוד המדינה, אלא גם לכל אחד ואחת מכם. בהחלטה נחושה אתם יכולים לבחור איך להרגיש, איך לאכול, איך להיראות ואיך לחיות את החיים שלכם.
האם קיבלתם החלטה? האם אתם נחושים? האם אתם בוחרים בתבונה?
שלוש משואות בדרך לעצמאות ולהרגשה טובה:
סמכו על עצמכם וקפצו למים – היום שבו תרגישו שההרגלים עומדים להשתלט עליכם שוב ידרוש מכם כוחות נפש רבים ואולי אף מאמץ יוצא דופן. אך סמכו על עצמכם. אתם תעברו את המשבר הזה והוא לא יבהיל אתכם! אתם תצליחו להשאיר את ההרגלים המעכבים לטבוע מאחור, ותעמדו בפתח העצמאות.
משברים הם חלק מהעצמאות – בתחילת הדרך יש אופוריה, תחושת ניצחון מעורפלת, ולעִתים נדמה שההצלחה כבר בכיס ושאין צורך להתאמץ. אך ההרגלים לא מוותרים בקלות. קבלו באהבה כל קושי וכל משבר שצצים בדרך לעצמאות. הם נמצאים שם רק כדי להזכיר לכם כמה אתם חזקים.
‘הנשמות הטובות’ – מסביבנו נמצאות ‘נשמות טובות’ רבות, שלעִתים מעירות לנו הערות שמערערות את הביטחון ואת האמונה שלנו בדרך לעצמאות. אנשים כאלה מבקרים את צורת האכילה שלנו, את הכמויות, את המנה המותרת, את כוח הרצון שלנו ועוד. בבקשה, אל תאמינו להם! השיבו בנימוס אך חזקו את עצמכם. אתם יודעים מה טוב לכם, וגם חלי ממן יודעת. סיפורי
הצלחה אי אפשר להמציא.
חלי ממן מבקשת שתערכו שינויים פשוטים עם השפעה מידית, שיחזיקו מעמד כל החיים – גם ביום העצמאות:
1. תכננו מראש. תכנון מוקדם של האוכל שנאכל מאפשר לנו לעבור את המנגל רק עם 600-500 קלוריות ולא עם כמה אלפים. זה יאפשר לנו לשמור על מסלול התזונה ועל אורח החיים המאוזן .
תפריט של 600-500 קלוריות לדוגמה: תפוח אדמה אפוי או פיתה קלה עם שני שיפודים; שתי חתיכות יפות של חזה עוף, סלט ירקות גדול עם שמן זית וסלט פירות קטן.
2. ירקות. הקפידו להביא אִתכם ירקות למנגל ולאכול אותם חיים או על האש. ירקות יוסיפו צבע ונפח למנה, ומעט קלוריות.
3. קבבים והמבורגרים. הכינו אותם בעצמכם. בחרו נתח בשר לא שמן ובקשו מהקצב לטחון אותו מול עיניכם. בשרים מעובדים מכילים צבעי מאכל, חומרים מרככי בשר, שומנים ועמילנים, שעלולים להיות רעילים ומסוכנים על המנגל.
4. התרחקו מקלוריות שלא נספרות. בזמן שיושבים ומחכים שהבשר יהיה מוכן, הפיצוחים והמשקאות מעבירים את זמנכם. בלי שתשימו לב אתם עלולים לנשנש סתם עוד 300 קלוריות. שמרו מקום לעיקר וזכרו כי לכל הגרעינים יש אותו טעם.
5. התרחקו ממשקאות ממותקים. כוס מיץ או משקה מוגז לא דיאטטי יכולה להכיל 100 קלוריות ויותר. הקפידו לשתות הרבה מים לפני הארוחה ובמהלכה.
6 .אכלו ליד השולחן. דרך מצוינת לשלוט באוכל הנכנס לפה היא להקפיד לאכול ליד השולחן בלבד. כאשר אתם עסוקים בשלל ההכנות, אתם יכולים לטעום קצת מפה וקצת משם וכך להכניס בלי לשים לב עוד כמה מאות קלוריות לגוף.
7. ותרו על בשר עשיר בשומן. הידעתם שסטייק אנטריקוט משובח יכול להגיע ל 40-50 אחוזי שומן? העדיפו סינטה על פני אנטריקוט! ותרו על הנקניקיות, ההמבורגרים, הקבבים והאיברים הפנימיים, שגם בהם כמות שומן לא מבוטלת. העדיפו בשר רזה כמו חזה עוף, פרגיות, סטייק עוף ועוד.
8. אכלו לאט. יש זמן. זמן עיכול הבשר הוא ממושך ומכביד, ולכן כמות גדולה בבת אחת לא תעשה לכם טוב. אכילה מתונה לאורך זמן תגרום לכם להרגיש שובע הרבה לפני שתאכלו את הסטייק הרביעי או את הפיתה השלישית.
9. היזהרו מכמויות החומוס והטחינה. אין כמו לנגב חומוס וטחינה מצלחת עם הפיתות החמות והבשרים. חשוב לזכור שחומוס ממוצע מכיל 30% שומן, וטחינה מכילה כ 60%- ! שימו בצלחת כף או שתיים לפני הארוחה, וזכרו שזה מה שאתם אוכלים ולא יותר.
10 . עשו שמח, כי יום עצמאות יש רק פעם בשנה!
פיתה רגילה = 250 קלוריות שיפוד פרגית אחד ( 100 גרם) = 250 קלוריות
פיתה עירקית = 500 קלוריות חזה הודו (200 גרם) = 270 קלוריות
כף חומוס גדושה = 90 קלוריות צלעות כבש (2 יחידות) = 320 קלוריות
כף טחינה = 50 קלוריות שניצל עוף מצופה (100 גרם) = 220 קלוריות
1 צ’יפס = 20 קלוריות מנה פלאפל עם פיתה וחומוס בלבד = 600 קלוריות
כף שמן/רוטב לסלט = 130 קלוריות כדור פלאפל = 50 קלוריות
לחמנייה עם נקניקיה = 240 קלוריות שווארמה בפיתה (ללא תוספות) = 400 קלוריות
המבורגר בלחמנייה עגולה = 520 קלוריות סטייק בקר (200 גרם) = 650 קלוריות
נקניקיות (3 יחידות) = 200 קלוריות קציצת קבב אחת = 100 קלוריות
רעיונות לסלטים כיפים ליום העצמאות:
שיפודי ירקות על הגריל: פלפלים צבעוניים, עגבניות חצויות, קישואים פרוסים עבה לאורך,
ראשי שומר חצויים, בצלים חצויים וכל ירק אחר שאתם אוהבים.
תיבול: כף שמן זית, מלח גס, פלפל שחור גרוס, רוזמרין, פטרוזיליה, בזיליקום, שיני שום כתוש.
מערבבים את שמן הזית עם התבלינים, עשבי התיבול והשום. מורחים על הירקות. מניחים את
הירקות על המנגל והופכים מדי פעם בפעם, עד שהם מתרככים.
סלט פלפלים: להכין יום מראש.
לוקחים פלפלים בכל הצבעים רוחצים, ומנגבים ואופים בתנור חם כשעה. מחכים שיתקררו,
מקלפים, חותכים ומוציאים את הגרעינים. מתבלים בחומץ, כפית שמן זית, מלח ופלפל.
סלט ירוק קצוץ: עגבניות, מלפפונים, בצל ירוק, בצל סגול, פטרוזיליה, עלי נענע, פלפלים,
פטריות, נבטים, מלפפון חמוץ.
סלט כרוב עם גזר: כף מיונז לייט, מיץ מלימון אחד וכפית חרדל חריף. מערבבים ויוצקים על
הירקות החתוכים דק. ממליחים מעט.
סלט ירוקים – כרוב לבן, תערובת עלי בייבי, עלי מנגולד, חסה אמריקאית וחסה רגילה. מערבבים
עם רוטב ויניגרט לייט.