מרכיבים:
- אבקת מרק עוף
- בצל יבש- פרוס לחצי עיגול
- עגבניות בשלות גדולות- חתוכות לקוביות
- פלפלים כתומים- פרוסים לרצועות בעובי של כ-1 ס”מ
- פלפלים אדומים- פרוסים לרצועות בעובי של כ-1 ס”מ
- פרגיות ללא עור וללא עצם
- שמן קנולה
- פפריקה מתוקה
- מים
- פטרוזיליה קצוצה
- מלח ופלפל
- תרסיס שימון נטול שמן
אופן הכנה:
מתבלים את הפרגיות במלח ופלפל,
מחממים מחבת טפלון גדולה ועמוקה מרססים בתרסיס
השמן ומשחימים את כרעי העוף משני הצדדים,
השמן ומשחימים את כרעי העוף משני הצדדים,
מוציאים את כרעי העוף
מהמחבת לקערה, ומניחים בצד.
מהמחבת לקערה, ומניחים בצד.
שופכים למחבת את כף השמן, ומוסיפים את הבצל
הפרוס.
הפרוס.
מטגנים תוך כדי ערבוב כמה דקות לריכוך והשחמה קלה.
מוסיפים את הפלפלים והעגבניות וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב כמה דקות לריכוך.
בכוס מים ,ממיסים את כף אבקת המרק – ומוסיפים למחבת.
בכוס מים ,ממיסים את כף אבקת המרק – ומוסיפים למחבת.
ממשיכים לערבב בכף עץ, ומוסיפים
את הפפריקה והמלח
את הפפריקה והמלח
מכניסים חזרה את כרעי העוף, מוסיפים למחבת את הנוזלים שהצטברו בקערה
שבה עמדו הכרעיים המושחמים ומביאים לרתיחה.
מנמיכים לאש נמוכה. ממשיכים לבשל כ-1/2
שעה.
בשלב הבישול אפשר להעביר את הכל לתבנית –
ולבשל בתנור בחום של כ-150
מעלות, במקום על הכיריים.
מעטרים בפטרוזיליה קצוצה לפני ההגשה.
כל פרגית = מנת חלבון בשרי בארוחת צהריים.