מרכיבים:
- קופסת פטריות שמפיניון טריות
- 1 בצל
- כף שמן
- עוף שלם
- כוס אורז
- 2 כוסות מים
- מרינדה לתיבול העוף: מלח ופלפל, 2 כפות פפריקה, 3 שיני שום, 2 כפות שמן, 1/2 כוס מים
אופן הכנה:
·
הכנת המילוי: מטגנים בסיר בצל קצוץ עם כף שמן עד להשחמה, מוסיפים את הפטריות
ומטגנים כ – 2 דקות נוספות על אש קטנה.
·
בסיר נוסף – מוסיפים 2 כוסות מים פושרים וכוס
אורז יחדיו ומבשלים עד לרתיחה (חצי בישול). לאחר רתיחה, מסננים את האורז.
בקערה מערבבים את האורז, בצל ופטריות. מתבלים במלח ופלפל שחור. מצננים את המילוי מספר דקות.
·
ממלאים את העוף במילוי האורז, יש להשאיר 1/3
מכמות המילוי בצד.
·
מורחים את העוף במרינדה שהוכנה מראש.
·
בשקית קוקי – מניחים את 1/3 האורז שנשאר,
מעליו מנחים את העוף וסוגרים את השקית.
·
מניחים בתבנית, ואופים בתנור שחומם מראש ל –
180 מעלות במשך שעה וחצי – שעתיים.
7 מנות, מנה
אחת = ארוחת צהריים מלאה
בתוספת סלט
ירקות