מרכיבים:
- כוס חד פעמית (כ-50 גרם) גבינה צהובה 22% מגוררת
- תיבול – מלח ופלפל שחור
- 1 שן שום כתושה
- 2 כפות בזיליקום (ריחן) טרי קצוץ
- 2 כפות שמן זית
- 8 עגבניות קטנות
- גביע (250 גרם) גבינת שמנת 5%
- כוס חד פעמית (כ- 50 גרם) גבינה בולגרית 5% מגוררת
אופן הכנה:
מסירים את החלק העליון של כל עגבנייה ומרוקנים את התוכן.
מערבבים בקערה את גבינת השמנת עם גבינה בולגרית, בזיליקום ושן השום. מתבלים במלח ופלפל שחור.
ממלאים את תוכן העגבניות ב- 2 כפות מתערובת הגבינות, מניחים את העגבניות בתבנית עם נייר אפייה. מברישים מעט שמן זית על כל קליפת עגבנייה, מטפטפים מעט שמן זית על כל חלק עליון של עגבנייה.
אופים בתנור שחומם מראש ל 220 מעלות כ- 5 דקות עד שהגבינה מתייצבת.
זורים מעל העגבניות את הגבינה הצהובה המגוררת ואופים כ- 15-20 דקות נוספות עד להזהבה.
2 יחידות = חלבון וחצי גבינה + מנת שומן