מצרכים (ל-10 מנות):
- 1/3 כוס (70 גרם) קטניות שונות ( בחרו סוג אחד מהקטניות הבאות: עדשים אדומות או כתומות / שעועית יבשה מסוגים שונים/ אפונה יבשה,/גרגירי חומוס או 200 גרם (1/4 שקית) קטניות קפואות סנפרוסט)
- 1 בצל בינוני קצוץ דק
- כף שמן זית
- גזר בינוני מגורד דק
- 2 קישואים גדולים, חתוכים לקוביות קטנות
- פלח קטן של דלעת (300 גרם), חתוך לקוביות קטנות
- מלח, פלפל שחור או לבן
- תבלינים לפי הטעם: כמון טחון וכורכום (מתאים לעדשים), גרגירי כוסברה טחונה או כוסברה טרייה קצוצה (מתאים לחומוס), עלי סלרי קצוצים ופפריקה אדומה (מתאים לשעועית לבנה).
- 12 כוסות מים (2.5 ליטר)
אופן ההכנה:
- מטגנים את הבצל בכף שמן זית עד שהוא מזהיב.
- מוסיפים את הירקות הקצוצים ומאדים כעשר דקות.
- מוסיפים את הקטניות ואת התבלינים, חוץ מהמלח. מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עד אש קטנה בהתאם לקטנייה הנבחרת: עדשים ושעועית מש כשעה, שעועית יבשה לבנה או אדומה, אפונה יבשה וחומוס כשעתיים.
- בסוף הבישול מכבים את הגז ומוסיפים את המלח.
- מלח מעכב את בישול הקטניות, ולכן רצוי להוסיפו בחמש הדקות האחרונות של הבישול.
- בשימוש בקטניות קפואות זמן בישול המרק מתקצר לשעה בלבד לכל סוג של קטנייה.
מוגבל למנה אחת ביום