4 מנות, מנה חינמית פעם ביום
מצרכים:
4 פטריות מלך היער גדולות חתוכות לאורכן ( או 6 קטנות)
למשרה:
לערבב כף מיסו בהיר עם שליש כוס מים רותחים עד להמסה
2 כפות סילאן
3 כפות רוטב סויה
1/4 כוס מיץ תפוזים
כפית שמן שומשום בכבישה קרה
2 כפות כוסברה קצוצה
מעט פלפל שחור גרוס, מלח, רבע כפית אבקת גינג’ר
אופן ההכנה:
מערבבים היטב את רכיבי המשרה.
מניחים בקערה את חצאי הפטריות ויוצקים עליהן את המשרה, מערבבים כך שהוא יצפה את
הפטריות מכל הצדדים. משרים במשך שעה לפחות. אפשר גם להכין מראש ולהשרות ללילה במקרר.
מוציאים את הפטריות מהמשרה ומניחים על המנגל לצלייה, כחמש דקות מכל צד.
אפשר גם לצלות על מחבת פסים: מרססים בתרסיס שמן ומניחים את הפטריות במחבת על צדן
החתוך וקולים עד לקבלת פסי צלייה. הופכים את הפטריות לצדן השני לצלייה של כמה דקות נוספות.
כשהפטריות מתרככות מעט, מורידים מהאש ומגישים.