10 מנות, מנה= מנת פחמימה מתוקה + מנת שומן
מצרכים:
כוס שיבולת שועל עבה/ דקה (במידה ורוצים להכין ללא גלוטן ניתן לרכוש שיבולת שועל ללא גלוטן)
חצי כוס קמח שקדים
5 כפות רסק תפוחים ללא סוכר
2 כפות טחינה גולמית/ חמאת בוטנים טבעית/ ממרח שקדיה
כף דבש
12 שקדים לא קלויים קצוצים לחתיכות קטנות
30 גרם שוקולד מריר 70% ומעלה קצוץ דק
כפית קינמון (לא חובה)
אופן הכנה:
מדליקים תנור על 170 מעלות טורבו
מוסיפים לקערה את כל הרכיבים היבשים ומערבבים, לאחר מכן מוסיפים לתערובת את כל הרכיבים
הרטובים ומערבבים טוב עד שנוצרת תערובת אחידה
מעבירים את התערובת לתבנית עם נייר אפייה ומשטחים
אופים בתנור כ 20-30 דקות עד שהעוגה מקבלת השחמה יפה וקיסם יצא ממרכז העוגה יבש.
פורסים לאחר הקרור.