בחלוקה ל- 10 פרוסות, כל פרוסה היא מנה = פחמימה מתוקה + שומן.
מצרכים:
2 ביצים
1/2 כוס תחליף סוכר
1/3 כוס שמן
1/4 כוס מים פושרים
כפית תמצית וניל
1.5 כוסות (150 גרם) קמח שקדים
2 כפות קקאו
כפית אבקת אפייה ללא גלוטן
אופן ההכנה:
1.מחממים תנור ל- 180 מעלות.
2.בקערה טורפים בעזרת מטרפה את הביצים ותחליף הסוכר. אם רוצים עוגה אוורירית יותר, ניתן להקציף במיקסר.
3.מוסיפים את השמן, המים ותמצית הוניל ומערבבים.
4.בקערה נוספת מערבבים את החומרים היבשים – קמח השקדים, הקקאו ואבקת האפייה.
5.שופכים את קערת היבשים לתערובת החומרים הרטובים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
6.יוצקים את הבלילה לתבנית אינגליש קייק ואופים במשך כ- 35 דקות. העוגה מוכנה כאשר קיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש. העוגה לא יוצאת גבוה בשל קמח השקדים.
בתיאבון!