מצרכים (ל-12 מנות):
- כוס קמח תופח (או כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפייה)
- 50 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר
- 1/2 כוס סוכר
- גביע יוגורט 1.5%
- ביצה (גודל L)
- גרידה מחצי לימון או כפית תמצית וניל
מצרכים לציפוי:
- 2 כפות סוכר
- כף קינמון טחון
אופן ההכנה:
- מערבבים היטב את החמאה עם הסוכר לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים את הביצה, היוגורט וגרידת הלימון או תמצית הווניל ומערבבים היטב.
- מוסיפים בהדרגה את הקמח ומערבבים היטב.
- משמנים תבנית אינגליש קייק בספריי שמן. שופכים מחצית מתערובת הבצק לתבנית ומיישרים לאורך התבנית (הבלילה יוצאת סמיכה ולא דלילה, ולכן מומלץ להשתמש במרית או בכף לפיזור אחיד).
- מערבבים את הסוכר והקינמון ומפזרים לאורך העוגה מחצית מהתערובת. שופכים את החלק השני של הבלילה ומיישרים. מפזרים מלמעלה את שאר תערובת הסוכר והקינמון.
- אופים בחום בינוני כ-20 דקות. מוציאים את העוגה מהתבנית כשקיסם יוצא ממרכז העוגה לח עם מעט פירורים. יש להימנע מאפיית יתר, כדי שהעוגה לא תתייבש.
כל מנה = פחמימה מתוקה + מנת שומן