4 מנות, מנה= מנת פחמימה
מצרכים:
- 1 קופסת שימורים גרעיני תירס לייט במשקל 550 גרם
- 1 כף קורנפלור
- 1 כף סויה
- 500 מ”ל ציר ירקות או מים (ניתן לערבב עם 2 כפיות אבקת מרק בטעם ירקות או בצל)
- 1 כפית שמן שומשום
- תיבול- מלח פלפל
- אופציה לקישוט- בצל ירוק, צ’ילי גרוס (לא חובה)
אופן הכנה:
- שופכים את התירס כולל הנוזלים מהקופסה לסיר
- מוסיפים את ציר הירקות/ מים ומביאים לרתיחה
- מערבבים בקערה נפרדת את הקורנפלור עם כוס מים קרים עד להיעלמות הגושים.
- כשהתירס בסיר רותח מוסיפים את תערובת הקורנפלור ומערבבים טוב להסמכה
- מוסיפים את הסויה, שמן השומשום מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול ומכבים את האש.
- טוחנים את המרק בבלנדר מוט עד הגעה למרקם רצוי
- בהגשה מפזרים בצל ירוק או צ’ילי גרוס