מרכיבים:
- חבילת תחתיות ארטישוק קפואות (8-10 יח’)
למלית סלמון מעושן:
- 100 גרם סלמון מעושן חתוך לקוביות
- 2 גבועלי בצל ירוק או שמיר קצוצים (אפשר את שניהם)
- תיבול – מלח, פלפל ואגוז מוסקט
אופן הכנה:
מבשלים את תחתיות הארטישוק עם מעט לימון סחוט עד לריכוך (כ – 10 דקות).
מלית סלמון מעושן:
מקפיצים את הסלמון המעושן במחבת עם תרסיס שמן דקה שתיים עד לקבלת צבע ורוד בהיר. מקררים מס’ דקות ומערבבים עם שאר החומרים – שמנת לבישול, ביצה, בצל ירוק או שמיר.
ממלאים את תחתיות הארטישוק, אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות עד להתייצבות המלית (כ – 20 דקות).
מלית סלמון: 2 תחתיות ארטישוק = מנת חלבון גבינה