15 מאפינס. כל מאפינס = מנת פחמימה מתוקה + מנת שומן + מנת פרי
מצרכים:
3 כפות שטוחות קוקוס טחון
150 גר’ שקדים טחונים
150 גר’ פרג טחון (רצוי שנטחן במקום ולא ארוז מהסופר)
כפית אבקת אפייה
1 כף גרידת לימון
3 כפות סוכר
שליש כוס שמן
כפית תמצית וניל איכותית
1.5 כוסות רסק תפוחים ללא תוספת סוכר
הכנה:
מחממים תנור לחום בינוני.
בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים היבשים.
בקערה שנייה מערבבים את החומרים הרטובים.
מוסיפים את הרטובים ליבשים ומערבבים בעדינות לקבלת תערובת אחידה.
מרססים תבנית מאפינס בתרסיס שמן ומחלקים את התערובת בין 15 מאפינס.
אופים בין 20 ל-30 דקות, עד שקיסם יוצא לח מעט (לא לאפות מדי שלא יתייבשו). מחלצים את
המאפינס מהתבנית רק לאחר שהתקררו לחלוטין.