מרכיבים:
- חצי כפית פפריקה מתוקה
- 1 כפית חרדל דיז’ון
- 1 תפוח אדמה בינוני, רצוי מזן אדום
- רבע כפית כמון
אופן הכנה:
מבשלים את תפוח האדמה עד לריכוך ומקלפים. פורסים לרבעים ומניחים להתקרר (אפשר להכין גם יום לפני).
מערבבים בקערה את החרדל עם התבלינים, מוסיפים את תפוח האדמה ומערבבים בזהירות עד לכיסוי מלא.
אופים בתנור על מצב גריל כרבע שעה, עד להשחמה ולמרקם קראנצ’י.
אפשר להכין גם בלי לבשל את תפוח האדמה מראש, ולאפות בחום בינוני כ- 45 דקות.
אפשר להוסיף לתיבול הבסיסי גם 1-2 שיני שום כתוש או עלי רוזמרין, וכן לגוון בפפריקה חריפה במקום מתוקה ועוד.
מנה אחת – מנת פחמימה