מצרכים (ל-2 מנות):
- 2 תפוחי אדמה בגודל בינוני
- 200 גר’ (קופסה) גבינה בולגרית 5%
- 2 כפיות שמן זית
- פלפל שחור גרוס
- רוזמרין
אופן ההכנה:
- חותכים את תפוחי האדמה ואת הגבינה לקוביות קטנות.
- מערבבים עם שמן הזית והתבלינים. אין צורך להוסיף מלח.
- משטחים הכול בתבנית מרופדת בנייר אפייה, ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני.
- לאחר חצי שעה מסירים את נייר האפייה, מעבירים את התנור למצב לגריל, ואופים עוד 15-10 דקות עד להשחמה קלה.
- אפשר לתבל בשום כתוש, אגוז מוסקט טחון, פפריקה מעושנת ועוד.
- להכנה מהירה: אפשר לבשל את תפוחי האדמה מראש, ואז לאפות ישירות מתחת לגריל במשך רבע שעה.
כל מנה + ירקות טריים = ארוחת ערב