מרכיבים:
- 2 כוסות אפונה ירוקה, רצוי עדינה, אפשר טרייה
- 1 כפית שמן זית או תרסיס שמן
- 1/2 כוס עלי נענע טריים קצוצים
- שן שום כתושה
- 1/4 כוס פטרוזיליה או כוסברה קצוצה
- מלח, פלפל
אופן הכנה:
מבשלים את האפונה עד שהיא מוכנה אך לא רכה מדי. מחממים מחבת או ווק עם מעט ספריי שמן או עם שמן זית ומעבירים אליה את האפונה.
מוסיפים את שאר החומרים, מקפיצים בעדינו כשתי דקות, נזהרים לא לשרוף את התבלינים הטריים.
4 כפות גדושות – מנת פחמימה
(אם משתמשים באפונה טרייה אפשר להוסיף עוד כף)