מצרכים (ל-10 מנות):
- 1 כוס אורז בסמטי נקי ושטוף
- 1 כוס פול ירוק קפוא
- תפוח אדמה בגודל בינוני, חתוך לקוביות קטנות
- 1/4 צרור שמיר קצוץ
- כפית מלח, 1/2 כפית פלפל לבן או שחור
- כף שמן זית
- 2 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה:
- מחממים את כף שמן הזית. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה ומטגנים עד שישחימו.
- מוסיפים את האורז, את הפול ואת השמיר הקצוץ. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב.
- מוסיפים מים רותחים, מכסים ומביאים לרתיחה נוספת.
- מכסים היטב, מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה. רצוי לפתוח באמצע הבישול את הסיר, לערבב ולכסות בחזרה. בגמר הבישול מניחים לספיגת טעמים לעשר דקות לפחות.
כל מנה = מנת פחמימה