מרכיבים:
- 1/3 כוס בורגול עבה
- בצל בגודל קטן, קצוץ דק
- קישוא בגודל בינוני, חתוך לקוביות קטנות
- גמבה בגודל קטן, חתוכה לקוביות קטנות
- כפית שמן זית
- כוס עדשים ירוקות
- מלח, פלפל, כמון
- 2 כוסות מים רותחים
אופן הכנה:
בוררים את העדשים ושוטפים היטב, משרים במים לפחות 3 שעות.
מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה, מוסיפים את שאר הרכיבים מלבד המלח.
מוסיפים 2 כוסות מים רותחים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, ומבשלים עם מכסה סגור 20 דקות.
מוסיפים את המלח ומערבבים בעדינות (אם לא כל המים נספגו – מבשלים עוד 5 דקות).
מכבים את האש, ומשאירים את הסיר סגור 10 דקות לפחות.
3 מנות
כל מנה (מנה היא כ- 15 כפות תבשיל) = מנת חלבון בשר + מנת פחמימה