מרכיבים:
- 1 כף סילאן
- 2 כפות רוטב סויה
- 1 כפית שמן זית
- 2 שיני שום קצוצות
- 2 בצלים ירוקים
- 3 כפות אורז (רצוי מלא)
- 1 קופסת תירס גמדי מסוננת מנוזלים
- 0.5 כוס מים רותחים (לאורז מלא להוסיף עוד שליש כוס מים) או ציר עוף
אופן הכנה:
קוצצים את הבצלים הירוקים, חותכים כל קלח תירס לאורך, חותכים כל חצי לאורכו.
מחממים את השמן בסיר ומטגנים את השום עד שהוא מתחיל להזהיב.
מוסיפים את הבצל הירוק והתירס הגמדי, יוצקים מעליהם את רוטב הסויה והסילאן, מערבבים ומבשלים עד לריכוך הירקות.
מוסיפים את האורז, מערבבים ומטגנים כדקה. מתבלים במלח ופלפל לבן.
מוסיפים את המים הרותחים, מערבבים, מנמיכים את האש ומכסים את הסיר.
מבשלים כחצי שעה עד שהמים נספגים באוז.
מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה כ- 10 דקות נוספות
2 מנות, כל מנה = מנת פחמימה