מצרכים (ל-4 מנות):
- 2 קישואים בינוניים (פרוסים לעיגולים ברוחב אצבע, או לקוביות בגודל 1×1 ס”מ)
- פטריות שמפיניון טריות
- עגבניות שרי
- גמבה בצבעים
- בצל סגול
- פלפל שחור גרוס
- עשבי תיבול ותבלינים (רוזמרין קצוץ, אורגנו יבש, תבלין גריל, פפריקה מעושנת)
- 3 שיני שום כתושות
- 2 כפות שמן זית
אופן הכנה :
[רצוי לבחור פטריות ועגבניות שרי בגודל זהה, כדי שהירקות ייצלו באופן אחיד]
מערבבים את הירקות עם השום הכתוש, התבלינים או עשבי התיבול שנבחרו ועם שמן הזית.
משחילים את הירקות על שיפודים וצולים על האש, עד שהם משחימים מכל הכיוונים.
- אפשר לשלב שיני שום שלמות, תירס גמדי, בצלצלי פנינה, או כל סוג של ירק חינמי מועדף.
כל מנה = ירקות חינמיים + מנת שומן