שווארמה טופו אסיאתית עם סלט כרוב וגזר
מצרכים:
לשווארמה:
150 גרם טופו חתוך לרצועות בעובי אצבע
2 בצלים לבנים/אדומים פרוסים
מעט תרסיס שמן
1 שן שום כתושה
כפית ג’ינג’ר טרי
חצי פלפל חריף קצוץ
חצי כפית זרעי כוסברה כתושים, חצי כפית תערובת 7 תבלינים
2 כפות רוטב סויה
מעט ממתיק נוזלי על בסיס סוכרלוז או כף סילאן ( לא חובה ).
מלח/פלפל
חצי כוס בזיליקום קצוץ
לסלט:
2 כוסות כרוב אדום פרוס דק
2 גזרים מגוררים
חצי כוס כוסברה קצוצה
חצי כפית שמן זית
חצי כפית שמן שומשום
חצי כף שומשום קלוי
2 כפות חומץ אורז
רבע כפית ממתיק נוזלי על בסיס סוכרלוז
להגשה:
חצי כף בוטנים קלויים
אופן הכנה:
- מאדים את הבצל במחבת עם מים עד שמתרכך.
- מערבבים את הטופו עם התבלינים, הסויה והממתיק.
- מערבבים את כל חומרי הסלט.
- מחממים מחבת, מוסיפים כף שמן קנולה ואת השום, הג’ינג’ר והפלפל החריף ומטגנים דקה.
- מוסיפים את רצועות הטופו והתבלינים ואת הבצל המטוגן ומקפיצים מספר דקות.
- מוסיפים את הבזיליקום, מפזרים בוטנים ומגישים לצד הסלט.
כל המנה = ארוחת צהריים מלאה