מרכיבים:
- צרור קטן של כוסברה או פטרוזליה קצוצה
- 4-5 גבעולי בצל ירוק קצוצים
- 4 כפות פירורי לחם
- 1 בצל קטן קצוץ דק-דק
- 2 בצלים קצוצים דק מטוגנים בכף שמן עד להזהבה
- 1 תפוח אדמה בינוני
- 1 חב’ טבעול טחון מהצומח
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/2 כפית פלפל שחור רגיל
- מעט טימין יבש או טרי
אופן הכנה:
מערבבים את כל החומרים.
מקררים את העיסה במקרר לפחות חצי שעה.
יוצרים קציצות, מניחים על נייר אפייה ואופים בתנור כ 15 דקות.
הופכים ואופים עוד כ 15-20 דקות.
להכניס לרוטב עגבניות חם, לסוגר את הסיר, לכבות את האש ולהניח ל- 5 דקות לספיגת טעמים.
לרוטב מהיר: 4 עגבניות קצוצות מאודות עם 1-2 שיני שום ותבלינים לפי הטעם.
16 יח’ : כל 4 קציצות תחליף לחלבון בשר בצהרים