מרכיבים:
- קופסת עגבניות מרוסקות (או 6-7 עגבניות מרוסקות כולל הנוזלים)
- בצל
- פלפל שחור ומעט מלח
- חצי חבילת תרד קפוא (400 גרם)
- ביצה
- 2 גביעי קוטג’ 3% (500) גרם
- כוס גבינה צהובה עמק 9% מגוררת
- 2 גביעי ריקוטה למריחה 5% (500 גרם)
- חבילת קנלוני של 250 גרם (כ-24 יח’)
- כפות שטחות רסק עגבניות מדוללות בשליש כוס מים
- כפית סוכר
- מעט מלח ופלפל שחור
אופן הכנה:
לערבב היטב את חומרי המילוי: גבינות, ביצה, תרד פלפל ומלח, למלא את הקנלוני היבש כ- 3-4 כפיות מילוי לכל יחידה.
לאדות את הבצל עד להשחמה , לערבב את מרכיבי הרוטב: רסק, עגבניות מרוסקות , סוכר, פלפל ומלח. לתקן תיבול לפי הצורך.
לצקת שכבה דקה של הרוטב לתבנית אפיה ולסדר את הגלילים הממולאים בשכבה אחת זה לצד זה.
לצקת למעלה את שארית הרוטב, לכסות בנייר כסף ולאפות כ- 30 דקות.
3 יחידות בתוספת סלט = ארוחת ערב