7 מנות, מנה = מנת פחמימה ( 3 כפות לאחר הבישול)
מרכיבים:
כוס קינואה (170 גרם)
1 כף שמן זית
חצי גזר
חצי גמבה
חצי בצל
2 כוסות מים רותחים
מלח, פלפל לפי הטעם
אופן הכנה:
שוטפים את הקינואה במים, חותכים את הבצל והגמבה לקוביות קטנות, מגדרדים את הגזר בפומפייה . מחממים את השמן בסיר ומוסיפים את הירקות, מאדים אותם עד שיתרככו מעט. מוסיפים את הקינואה השטופה ומתבלים.
מוסיפים 2 כוסות מים רותחים ומביאים לרתיחה.
לאחר הרתיחה מנמיכים את האש לאש קטנה ומכסים את המכסה, מבשלים עוד כ 20 דק’ ואז מכבים את האש. מחכים כ 10 דק’ ופותחים את הקינואה עם מזלג