מרכיבים:
- כפית שמן זית
- שן שום כתושה
- בצל בגודל קטן, קצוץ דק
- 1 קישוא בגודל בינוני, חתוך לקוביות
- חצי גמבה אדומה קצוצה דק
- 3 עגבניות קצוצות דק
- חצי כוס פתיתים יבשים (70 גרם)
- 2-3 עלי בזיליקום טריים
- מלח, פלפל שחור גרוס
- כפית פפריקה אדומה
אופן הכנה:
מחממים בסיר את שמן הזית ומטגנים את השום הכתוש. מוסיפים את הבצל ומאדים עד להשחמה. מוסיפים את הגזר ומאדים עוד כחמש דקות. מערבבים מדי פעם בפעם. אפשר להוסיף מעט מים כדי למנוע הידבקות לסיר.
מוספים את שאר המרכיבים ומתבלים לפי הטעם. מוספים כוס מים רותחים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כעשר דקות. מכבים את האש ומניחים לחמש דקות נוספות, לספיגת טעמים.
3 מנות
כל מנה = מנת פחמימה