6 מנות, מנה= מנת פחמימה+ מנת חלבון גבינה + מנת שומן
מצרכים:
כוס פסטה לפני בישול מסוג צדפים קטנים ( או 140 גרם לפני בישול מכל סוג אחר)
1 שמנת לבישול 10% (250 מל) ( למתכון חלבי) או 2 שמנת לבישול של אלפרו 5%
(מתכון פרווה- טבעוני)
קופסת עגבניות מרוסקות (260 גרם) או 3 עגבניות טריות בינוניות מגורדות דק
כפית שמן זית
שן שום כתושה
מלח, פלפל לבן
3-4 עלים של בזיליקום (לא חובה)
6 כפות גבינת פרמז’ן ( 70 גרם)
6 כפות גבינת מוצרלה מגורדת ( 80 גרם)
הכנה:
מחממים את שמן הזית בסיר ומטגנים את השום רק עד שיעלה ריח, חשוב לא להשחים את השום
מוסיפים לסיר את העגבניות המרוסקות, מערבבים ומביאים לרתיחה
בנתיים מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים.
משמנים תבנית תנור חסינת אש בתרסיס שמן זית ומעבירים לתוכה את הפסטה, משטחים
לשכבה אחידה אך לא דוחסים את הפסטה לתבנית
מוסיפים את השמנת לרוטב העגבניות תוך כדי ערבוב ומבשלים עוד כחמש דקות עד
שהרוטב מבעבע, מתבלים ומבשלים עוד חמש דקות נוספות.
שופכים את הרוטב על גבי הפסטה ומפזרים מעל את הפרמז’ן והמוצרלה
אופים בתנור על חום בינוני כעשרים דקות או עד שהגבינות מבעבעות.