מצרכים (ל-6 מנות):
- כוס פסטה לא מבושלת מסוג צדפים קטנים (או 140 גרם לפני בישול מכל סוג אחר)
- 1 מכל שמנת לבישול 10% (250 מ”ל) למתכון חלבי, או 2 מכלים שמנת לבישול 5% של אלפרו למתכון פרווה-טבעוני
- קופסת עגבניות מרוסקות (260 גרם), או 3 עגבניות טריות בינוניות מגורדות דק
- שן שום כתושה
- מלח, פלפל לבן
- 4-3 עלי בזיליקום (לא חובה)
הכנה:
- מכינים את הפסטה.
- שופכים את העגבניות המרוסקות לסיר ומוסיפים את שן השום הכתושה. מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את השמנת תוך כדי ערבוב ומבשלים עוד כחמש דקות, עד שהרוטב מבעבע. מתבלים ומבשלים חמש דקות נוספות.
- מערבבים את הרוטב עם הפסטה ומגישים.
- אפשר להגיש עם גבינת פרמזן (כף שטוחה גבינת פרמזן מגורדת = חצי חלבון גבינה, לא למנה טבעונית).
כל מנה = מנת פחמימה + מנת שומן