מצרכים (ל-3 מנות):
- בטטה בינונית
- ראש סלרי בינוני
- ראש פטרוזיליה בינוני
- 1/2 כף שמן זית או חמאה
- מלח, פלפל לבן
אופן ההכנה:
- מנקים את ירקות השורש וחותכים כל אחד מהם לחצי. רצוי לחתוך כמה שפחות, כדי להפחית איבוד ויטמינים ומינרלים בבישול.
- מכניסים לסיר ומכסים במים עד מעל הירקות.
- מבשלים עד שהירקות מתרככים, מסירים מהאש ומצננים.
- מועכים את הירקות המבושלים עם תבלינים ושמן זית או חמאה במעבד מזון. מתקנים תיבול לפי הטעם.
כל מנה = מנת פחמימה