מצרכים (ל-10 מנות):
כוס קמח תופח (או כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפייה)
50 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר
1/2 כוס סוכר
גביע יוגורט 1.5%
ביצה (גודל L)
כפית תמצית וניל
מצרכים לציפוי:
2 כפות סוכר
כף קקאו
אופן ההכנה:
מערבבים היטב את החמאה עם הסוכר לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את הביצה, היוגורט ותמצית הווניל ומערבבים היטב.
מוסיפים בהדרגה את הקמח ומערבבים היטב.
משמנים תבנית אינגליש קייק בספריי שמן. שופכים מחצית מתערובת הבצק לתבנית ומיישרים לאורך התבנית (הבלילה יוצאת סמיכה ולא דלילה, ולכן מומלץ להשתמש במרית או בכף לפיזור אחיד).
מערבבים את הסוכר והקקאו ומפזרים לאורך העוגה מחצית מהתערובת. שופכים את החלק השני של הבלילה ומיישרים. מפזרים מלמעלה את שאר תערובת הסוכר והקקאו.
אופים בחום בינוני כ-20 דקות. מוציאים את העוגה מהתבנית כשקיסם יוצא ממרכז העוגה לח עם מעט פירורים. יש להימנע מאפיית יתר, כדי שהעוגה לא תתייבש.
כל מנה (פרוסה אחת) = פחמימה מתוקה + מנת שומן