מרכיבים:
- 30 יח’ עוגיות לוטוס
רבע כוס חלב 1%
תרסיס שמן
3 יח’ שמנת חמוצה 9%
1 חב’ אינסטנט פודינג וניל
2 כפית סוכר וניל
250 גרם גבינה לבנה 5%
אופן הכנה:
אופן ההכנה:
מרסקים את העוגיות ושופכים מעל חצי מכמות החלב, בודקים שהעוגיות רטובות מעט ומוסיפים את שאר החלב לפי הצורך.
משמנים תבנית מרובעת בינונית בעזרת תרסיס שמן ומניחים חצי מכמות העוגיות כבסיס לעוגה.
בקערה – מערבבים את גביעי השמנת, גבינה, אינסטנט פודינג וסוכר וניל. להמתין מספר דקות עד שהבלילה תתייצב.
יוצקים את הבלילה לתבנית מעל לבסיס העוגיות. מפזרים מעל את שארי העוגיות שנותרו.
מקררים למשך מספר שעות. ניתן להקפיא לעוגת גלידה.
15 מנות, כל מנה = פחמימה מתוקה + חלבון גבינה
זוהי עוגה מפנקת. עשינו הערכה קלורית לעוגה וחילקנו ל 15 מנות שפויות אך כמות החלבון בה יחסית קטנה.
בתפריט 1500- אם אוכלים אותה לארוחת הבוקר במקום הפחמימה וחלבון הגבינה יש להוסיף עוד חצי חלבון גבינה לארוחה ולא שומן.
בתפריט 1800- ניתן לשלב אותה לארוחת ביניים אחה”צ ולהוסיף לה פרי