מרכיבים:
- 250 גרם קמח (1 ו-3/4 כוסות)
- 2 שקיות סוכר וניל
- 1/2 כוס סוכר
- 1 ביצה + 2 חלבונים
- 1/4 כפית מלח
- 1/4 כפית סודה לשתיה
- 1 כפית אבקת אפיה
- 1 כף ברנדי
- 150 גרם פירות יבשים
אופן הכנה:
לערבב בקערה את הקמח, אבקת אפיה, סודה לשתיה ומלח ובקערה נוספת את הביצה והחלבונים, סוכר, סוכר וניל וברנדי.
להוסיף את תערובת הביצים לתערובת הקמח לערבב ולהוסיף את הפירות היבשים.
ליצור 2 כיכרות ולאפות ב 170 מעלות כ 35-40 דקות.
אפשרות א’ – לפרוס ל- 10 מנות, כל פרוסה = מנת פחמימה
אפשרות ב’ – לפרוס בסכין חדה כל כיכר ל – 20 פרוסות דקות, להניח בתבנית על נייר אפיה ולאפות ב 140 מעלות עד שמזהיב ומתייבש. 2 יח’ = מנת פחמימה