מרכיבים:
3 ביצים
3/4 כוס סוכר
1.5 כוסות קמח
1/3 כוס שמן
8 אפרסקים מגולענים וחתוכים לקוביות
0.5 כפית קינמון
1 כפית אבקת אפיה
1 גביע יוגורט 1.5%
תרסיס שמן
אופן הכנה:
מקציפים במיקסר את הביצים עם הסוכר עד לקבלת תערובת אוורירית. מוסיפים שמן בהדרגתיות וממשיכים להקציף כדקה נוספת.
בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, אבקת אפייה וקינמון.
מוסיפים לתערובת הביצים מחצית מתערובת היבשים (קמח) ומחצית מהיוגורט. מערבלים עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את שאר הקמח והיוגורט ומערבלים שוב עד לקבלת תערובת חלקה.
מוסיפים את האפרסקים ומערבבים ומערבבים בעדינות בעזרת כף כדי להגיע לפיזור אחיד.
משמנים תבנית בעזרת תרסיס שמן. אופים את העוגה בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כחצי שעה, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
16 מנות, מנה אחת = מנת פחמימה מתוקה + מנת פרי + מנת שומן