מרכיבים:
- 1 כוס מי שימור האננס
- תמצית וניל
- 2 כפות סוכר
- 1 בננה בינונית מעוכה
- 60 גרם שמן קוקוס
- 500 גרם קוביות אננס בסירופ קל
- 3/4 כוס קמח תופח
- תבנית פאי בקוטר 26
אופן הכנה:
מחממים תנור לחום גבוה 200 מעלות.
מסננים את קוביות האננס ושומרים את הסירופ בצד. מערבבים בקערה את קוביות האננס ושמן הקוקוס ומשטחים בתחתית התבנית. אופים 15-20 דקות עד שקוביות האננס ישחימו.
בינתיים טורפים בקערית את הבננה עם הסוכר וכמה טיפול וניל. מודדים שליש כוס ממי שימור האננס ומוסיפים לבלילה, לסירוגין עם הקמח.
טורפים היטב אחרי כל הספה. מנמיכים את חום התנור לבינוני-נמוך, מוציאים בהירות את התבנית, יוצקים את הבלילה על האננס ואופים 15-20 דקות יזהיב. הופכים את העוגה על צלחת הגשה, ומגישים בעודה חמה.
10 מנות – כל מנה = תחליף לארוחת ביניים של ארבע