20 פרוסות, פרוסה = פחמימה + מנת שומן
מצרכים:
4 ביצים
1/2 כוס סוכר
2/3 כוס שמן קנולה (150 מל”ל)
1 גביע שמנת חמוצה 9%
1.5 כוסות קמח תפוחי אדמה (כ180 גרם)
1 שקית אבקת אפיה
גרידה מלימון שלם
2 כפות סילאן – לקישוט העוגה
הכנה:
מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים
מקציפים את החלבונים תוך הוספה הדרגתית של הסוכר עד לקבלת קצף יציב
בקערה גדולה נפרדת מקציפים את החלמונים ומוסיפים בזילוף איטי את השמן, מוסיפים בהדרגה את השמנת החמוצה וגרידת הלימון עד קבלת תערובת אחידה.
מערבבים את קמח התפוחי האדמה עם אבקת האפייה ומוספים לתערובת החלמונים.
מקפלים את קצף הביצים בהדרגה לתערובת החלמונים והקמח
מרססים 2 תבניות אינגליש קייק בתרסיס שמן ושופכים את הבלילה.
אופים בחום בינוני 180 כ 25-35 דקות לפי התנור. העוגה מוכנה כאשר קיסם הנכנס לעוגה יוצא לחם עם מעט פירורים. להימנע מאפיית יתר שהעוגה לא תתייבש.
לאחר שהעוגה התקררה מזלפים על כל תבנית כף של סילאן לקישוט
מחלקים כל תבנית אינגליש קייק ל 10 פרוסות.