מצרכים:
- 1/2 חבילת נבטי חמנייה
- 1/2 חבילת נבטים סיניים
- 1/2 חבילת נבטי אלפלפא
- 2 מלפפונים בינוניים
- גזר בינוני
- גמבה
מצרכים לרוטב:
- כף שמן שומשום
- כף חומץ
- מיץ מ-1/2 לימון
- מלח, פלפל לבן
אופן ההכנה:
- שוטפים את הנבטים במסננת ומייבשים היטב.
- חותכים את המלפפונים ואת הגזר במעבד מזון לרצועות דקות, או מגרדים בפומפייה גסה. חותכים את הגמבה לרצועות.
- מערבבים את כל הירקות יחד בקערה גדולה.
- מערבבים את כל רכיבי הרוטב בצנצנת זכוכית, עד לקבלת רוטב אחיד. שופכים מעל הירקות ומערבבים היטב.
- רצוי להכין חצי שעה לפני ההגשה ולהניח לטעמים להיספג.
חופשי, בשפיות
מחצית מהכמות = מנת שומן