מצרכים (ל-6 מנות):
- 2 כוסות ניוקי לפני בישול (300 גרם)
- שמנת לבישול 10% (250 מ”ל) למתכון חלבי, או 2 שמנת לבישול 5% של אלפרו למתכון פרווה-טבעוני
- חבילת פטריות שמפיניון
- בצל קטן קצוץ דק
- כפית שמן זית
- מלח, פלפל לבן, רבע כפית אגוז מוסקט טחון
אופן ההכנה:
- מטגנים את הבצל עם כפית שמן זית עד להזהבה.
- פורסים את הפטריות ומוסיפים לבצל. מאדים במשך כ-10 דקות, עד שהן מתרככות ומתכווצות.
- מוסיפים את השמנת תוך כדי ערבוב, ומבשלים כחמש דקות עד שהרוטב מבעבע. מתבלים ומבשלים חמש דקות נוספות.
- מבשלים את הניוקי במים רותחים לפי הוראות הכנה על גבי האריזה.
- מערבבים את הרוטב עם הניוקי ומגישים.
כל מנה = מנת פחמימה + מנת שומן