חדש! כל התוכניות של חלי ממן זמינות לרכישה באתר!
banner

נזיד קטניות וירקות שורש

מרכיבים:

  • 0.5 כוס עדשים אדומות לשטוף לפני הבישול
    0.5 כוס עדשים ירוקותמושרות 10 דקות לפני הבישול
    2 גזרים בינונים
    1 בטטה קטנה
    2 שיני שום פרוסות דק
    1 שורש סלרי בינוני
    1 כף שמן זית
    1 שורש פטרוזיליה בינוני
    1 בצל בינוני קצוץ דק
    מלח, פלפל שחור, כורכום, כמון, פפריקה אדומה מתוקה
    3 כוסות מים רותחים

אופן הכנה:

 

 

מטגנים את הבצל בכף שמן עד להזהבה, מוסיפים את השום והתבלינים פרט למלח ומאדים עוד דקה.  מוסיפים את הירקות ומאדים כחמש דקות.  מוסיפים את שני סוגי העדשים.  מוסיפים  3 כוסות מים רותחים ומביאים לרתיחה, מבשלים על אש קטנה כארבעים דקות או עד שהעדשים הירוקות מתרככות.  מוסיפים מלח, מערבבים בעדינות ומכבים את האש.

 

לנזיד מרקם יחסית דליל, ניתן להפחית את כמות מי הבישול לכוס וחצי מים  (במקום 3 כוסות)  למרקם יותר סמיך

3 מנות, כל מנה = חלבון בשר + מנת פחמימה

לארוחת צהרים מלאה: מנת נזיד קטניות+ סלט ירקות/ ירקות מבושלים + מנת שומן

תגיות: תוספות
סיר מתכת עם נזיד קטניות וירקות שורש

מתכונים נוספים

דברו איתי
Whatsapp icon
Whatsapp icon חלי אני רוצה להצטרף
נגישות