חדש! כל התוכניות של חלי ממן זמינות לרכישה באתר!
banner

מרק קטניות חינמי

מצרכים (ל-10 מנות):

  • 1/3 כוס (70 גרם) קטניות שונות ( בחרו סוג אחד מהקטניות הבאות: עדשים אדומות או כתומות / שעועית יבשה מסוגים שונים/ אפונה יבשה,/גרגירי חומוס או 200 גרם (1/4 שקית) קטניות קפואות סנפרוסט)
  • 1 בצל בינוני קצוץ דק
  • כף שמן זית
  • גזר בינוני מגורד דק
  • 2 קישואים גדולים, חתוכים לקוביות קטנות
  • פלח קטן של דלעת (300 גרם), חתוך לקוביות קטנות
  • מלח, פלפל שחור או לבן
  • תבלינים לפי הטעם: כמון טחון וכורכום (מתאים לעדשים), גרגירי כוסברה טחונה או כוסברה טרייה קצוצה (מתאים לחומוס), עלי סלרי קצוצים ופפריקה אדומה (מתאים לשעועית לבנה).
  • 12 כוסות מים (2.5 ליטר)

אופן ההכנה:

  1. מטגנים את הבצל בכף שמן זית עד שהוא מזהיב.
  2. מוסיפים את הירקות הקצוצים ומאדים כעשר דקות.
  3. מוסיפים את הקטניות ואת התבלינים, חוץ מהמלח. מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עד אש קטנה בהתאם לקטנייה הנבחרת: עדשים ושעועית מש כשעה, שעועית יבשה לבנה או אדומה, אפונה יבשה וחומוס כשעתיים.
  4. בסוף הבישול מכבים את הגז ומוסיפים את המלח.
  • מלח מעכב את בישול הקטניות, ולכן רצוי להוסיפו בחמש הדקות האחרונות של הבישול.
  • בשימוש בקטניות קפואות זמן בישול המרק מתקצר לשעה בלבד לכל סוג של קטנייה.

מוגבל למנה אחת ביום

 

מתכונים נוספים

דברו איתי
Whatsapp icon
Whatsapp icon חלי אני רוצה להצטרף
נגישות