חותכים לקוביות גסות: בצל, דלעת, ברוקולי, קולורבי, קישוא וגזר ורבע בטטה קטנה.
מכניסים לסיר את כל המרכיבים וממלאים את הסיר בציר עוף/ירקות.(מתכון בסוף העמוד)
לאחר שהוספנו את המים מניחים צרור שמיר, פטרוזיליה וסלרי.
טוחנים את המרק כאשר הוא מוכן.
המרק חינמי ובשפיות.
ציר עוף
כ-2 ליטרים
כשמכינים מרק על בסיס ציר עוף, הוא אינו חינמי, בגלל שומן העוף שמתבשל בציר.
1 ק”ג עצמות או רגלי עוף מנוקות
ירקות שורש: 1 בצל, 1 כרשה, 2 גזרים, 1 שורש סלרי, 1 שורש פטרוזיליה, 2 שיני שום – קלופים וחתוכים גס
2 ענפי תימין
2 גבעולי פטרוזיליה
2 גבעולי סלרי
2 עלי מרווה
2 עלי דפנה
10 גרגרי פלפל שחור
1. מניחים בסיר גדול את כל המרכיבים. מכסים במים. מביאים לרתיחה ומבשלים על הלהבה הנמוכה ביותר 3 שעות.
2. מסננים את הציר ומקררים. משתמשים מיד, או מחלקים למנות קטנות ומקפיאים לצורך בישול תבשילים ומרקים בעת הצורך.
ציר ירקות
כ-2 ליטרים
1 בצל בינוני קלוף
2 שיני שום קלופות
שני גזרים, קלופים וחתוכים לחתיכות גדולות
1 ראש שומר, פרוס
4 גבעולי סלרי גדולים או 1/2 שורש סלרי קלוף ופרוס
1/2 צרור פטרוזיליה, קשור בחוט מטבח
2 עלי דפנה
1/2 כפית גרגירי פלפל אנגלי
1/2 כפית פלפל שחור שלם
1 כפית תימין מיובש או טרי
מלח לפי הטעם
1. שמים את כל המרכיבים בסיר גדול לסיר ומכסים במים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים 25- 30 דקות.
2. מסננים את הציר. משתמשים מיד או מקפיאים (אפשר במנות).
• ניתן להוסיף עוד ירקות על פי הטעם : שמיר, קישוא, פלפל כתום או אדום, גבעול קטן של רוזמרין.
נעשה בסדנת בישול עם גל וניאורה – 2.12.20
לחצו על התמונה כדי לצפות בסדנת הבישול המלאה עם המתכון