10 מנות, מנה = תחליף לחלבון גבינה
מצרכים:
- כוס עדשים כתומות
- 3 כוסות מים רותחים
- 1 שן שום כתושה (לא חובה)
- כפית מיץ לימון
- 1 בצל בינוני חתוך לרצועות
- 2 כפות שמן זית
- חופן כוסברה או פטרוזיליה או בזיליקום (טעם שאוהבים)
- מלח וקורט פלפל שחור
הוראות הכנה:
מבשלים את העדשים במים הרותחים כ- 20 דקות בסיר מכוסה, עד שהעדשים מתרככות והמים נספגים
מטגנים את הבצל בשמן הזית עד שהוא מזהיב. לא לשרוף אותו
מסננים את העדשים מהמים ומעבירים לבלנדר
מוסיפים לעדשים את השום הכתוש, מיץ הלימון, כוסברה וכל תוכן המחבת של הבצל המטוגן כולל השמן
מתבלים במלח ובפלפל שחור, טוחנים ומצננים. ניתן להחזיק בקירור עד 3 ימים