מצרכים:
1/4 כוס עדשים שחורות או ירוקות
1/2 כוס אורז
1.5 כוס מים מהנוזלים של העדשים
1/2 כוס מים רגילים
בצל
ספריי שמן
תבלינים לפי הטעם
אופן ההכנה:
מכינים את העדשים: מרתיחים הרבה מים ושמים את העדשים בתור סיר. נותנים להן להתבשל חצי שעה עד שהן רכות לאחר מכן מסננים, שומרים את הנוזלים של העדשים – נשתמש בהם כמים של האורז.
מכינים את האורז: שמים ספריי שמן, מטגנים את הבצל, מוסיפים את האורז (ומערבבים עם הטעמים, עד שהאורז נעשה מעט שקוף)
שמים 1.5 כוס מים של העדשים + 0.5 כוס מים חמים. מתבלים (מלח, פלפל ושום גבשי. לא צריך יותר מזה) נותנים לזה לרתוח (זה עניין של כמה דקות בודדות)
מורידים לאש הכי קטנה (הכי קטנה בכיריים) מכסים את הסיר.
נותנים לאורז להתבשל חצי שעה 5 דק’ לפני סיום הבישול מוסיפים את העדשים עם האורז. מערבבים.
חצי כוס – מנת פחמימה/2 כוסות – ארוחת צהרים שלמה.