מרכיבים:
- 6 יח’ דפי בצק פילו מחולקים לחצאים
6 תפוחי עץ ירוקים חתוכים לקוביות קטנות
1 כף מיץ לימון
60 מ”ל שמנת מתוקה 15% או שמנת צמחית אלפרו (סויה לבישול)
3 כפות סוכר
0.5 כפית קינמון
4 כפות שקדם טחונים
אופן הכנה:
מבשלים את תפוחי העץ עד לריכוך. מערבבים אל כל החומרים מלבד השמנת המתוקה. מפשירים את הבצק. לוקחים בכל פעם חצי עלה בצק אחד, מברישים במעט שמנת, מקפלים כל חצי עלה דק לשניים וממלאים במלית. מקפלים שוב לצורה הרצויה. אופים בחום של 180 מעלות עד להזהבה. מפזרים מעט אבקת סוכר ומגישים חם!
12 מנות. כל מנה = מנת פחמימה + מנת שומן