מרכיבים:
- 3 כפות גבינה לבנה 5%
- 3 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים
- 1/2 כפית אבקת אפייה
אופן הכנה:
מחממים תנור ל 150 מעלות. מערבבים היטב את החלמונים עם הגבינה. מקציפים את החלבונים עם אבקת האפייה עד לקבלת קצף יציב. מערבבים בעדינות את תערובת החלמונים והגבינה אל החלבונים המוקצפים. מרפדים תבנית בנייר אפייה, מרססים בתרסיס שמן.
נוטלים כף מהתערובת ומניחים בתבנית. משאירים מרחק של 2-3 ס”מ בין הלביבות כן הן תופחות בזמן האפייה. אופים כ 15-20 דקות עד שהלביבות משחימות מעט. מוציאים התבנית ומצננים. (ללביבות ממלוחות הוסיפו 1/4 כפית מלח לתערובת החלמונים, ללביבות מתוקות הוסיפו 2 כפיות סוכר. כפינוק – מחממים את כמות הלביבות הרצויה עם כפית ריבה ללא תוספת סוכר).
כמות ל 24 לביבות.
6 לביבות = מנת חלבון גבינה