מרכיבים:
- רבע כפית פלפל שחור
- חצי כפית מלח
- 2 בטטות בינוניות
- רבע כוס קמח תירס/קמח רגיל
- חצי כפית אבקת אפיה
- 2 ביצים
- ספרי שמן
אופן הכנה:
מקלפים את הבטטות וחותכים לפרוסות. מבשלים במים עד להתרככות ומסירים מהאש.
מסננים, מעבירים לקערה ומועכים באמצעות מזלג.
מוסיפים לקערה את הקמח, הביצים, המלח, הפלפל והמים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
מחממים תנור לחום בינוני-גבוה. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומפזרים מעט ספריי שמן.
בידיים רטובות יוצרים מהתערובת לביבות שטוחות. מסדרים על התבנית ומפזרים מעל מעט ספריי שמן.
אופים עד להשחמה קלה..
20 לביבות. 2 לביבות = מנת פחמימה