מצרכים (ל-10 פרוסות):
- 250 גרם תמרים ללא גלעין (חצי חבילה), או 10 תמרי מג’הול ללא גלעין
- 8 אגוזי קשיו
- 20 פיסטוקים
- 30 בוטנים טבעיים ללא קליפה (אפשר גם מלוחים)
- 6 אגוזי מלך חתוכים לרבעים
- כף קוקוס טחון או שומשום לציפוי
אופן ההכנה:
- מניחים את עיסת התמרים על נייר אפייה, מניחים מעליה נייר אפייה נוסף, ומשטחים בעזרת מערוך (אם בחרתם בתמרים אמיתיים, חשוב להוציא לפני שלב ההשטחה את כל החלקים הלא אכילים – גלעינים ועוקצים).
- מפזרים על עיסת התמרים את כל סוגי האגוזים (בלי הקליפות). אפשר לפזר בשלב זה גם רבע כפית קינמון.
- נעזרים בנייר האפייה ומגלגלים לגליל ארוך. מפזרים לאורך הגליל את השומשום או את הקוקוס, עוטפים בנייר אפייה ומכניסים למקפיא לשעתיים או יותר.
- מוציאים מהמקפיא וחותכים ל-10 פרוסות שוות.
- רצוי לשמור בקופסא אטומה במקפיא. אפשר לאכול ישר מההקפאה, או להוציא כרבע שעה לפני ההגשה.
- מעולה בתור תחליף בריא לחטיפי דגנים.
כל פרוסה = מנת פרי + מנת שומן