חדש! כל התוכניות של חלי ממן זמינות לרכישה באתר!!
banner

חיתוכיות תמרים

מצרכים (ל-10 פרוסות):

  • 250 גרם תמרים ללא גלעין (חצי חבילה), או 10 תמרי מג’הול ללא גלעין
  • 8 אגוזי קשיו
  • 20 פיסטוקים
  • 30 בוטנים טבעיים ללא קליפה (אפשר גם מלוחים)
  • 6 אגוזי מלך חתוכים לרבעים
  • כף קוקוס טחון או שומשום לציפוי

אופן ההכנה:

  1. מניחים את עיסת התמרים על נייר אפייה, מניחים מעליה נייר אפייה נוסף, ומשטחים בעזרת מערוך (אם בחרתם בתמרים אמיתיים, חשוב להוציא לפני שלב ההשטחה את כל החלקים הלא אכילים – גלעינים ועוקצים).
  2. מפזרים על עיסת התמרים את כל סוגי האגוזים (בלי הקליפות). אפשר לפזר בשלב זה גם רבע כפית קינמון.
  3. נעזרים בנייר האפייה ומגלגלים לגליל ארוך. מפזרים לאורך הגליל את השומשום או את הקוקוס, עוטפים בנייר אפייה ומכניסים למקפיא לשעתיים או יותר.
  4. מוציאים מהמקפיא וחותכים ל-10 פרוסות שוות.
  5. רצוי לשמור בקופסא אטומה במקפיא. אפשר לאכול ישר מההקפאה, או להוציא כרבע שעה לפני ההגשה.
  • מעולה בתור תחליף בריא לחטיפי דגנים.

 

כל פרוסה = מנת פרי + מנת שומן

תגיות: קינוחים

מתכונים נוספים

דברו איתי
Whatsapp icon
Whatsapp icon חלי אני רוצה להצטרף
נגישות