2 מנות, מנה אחת = תחליף למנת חלבון בשר
המרכיבים:
1 בצל סגול חתוך לקוביות קטנות
2 עגבניות גדולות חתוכות לקוביות קטנות
2 שיני שום פרוסות דק
300 גרם טופו חתוך לקוביות קטנות
כפית פפריקה אדומה מעושנת או כף פפריקה אדומה
פלפל צ’ילי אחד קטן קצוץ דק (לא חובה)
כף רסק עגבניות
1 כפית שמן זית
מלח
פלפל
אופן הכנה:
- מכינים תערובת המכילה רבע כוס מים + הפפריקה+ השום פרוס+ צילי קצוץ ומשרים בה את קוביות הטופו לפחות לשעתיים ורצוי לכל הלילה.
- מחממים כפית שמן במחבת ומאדים את הבצל עד שיזהיב מעט
- מוסיפים את העגבניות ומאדים כחמש דקות.
- מוסיפים את הטופו עם המשרה, רסק עגבניות ומתבלים
- מוסיפים כוס מים ואחרי הרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים עד לצמצום הנוזלים. יש לערבב מידי פעם כדי למנוע מהתבשיל להידבק למחבת.