מצרכים:
כוס קשיו טבעי (140 גרם)
מיץ מחצי לימון
1 כף שמן זית
מעט מלח
ניתן להוסיף תבלינים נוספים לטעם כמו שום, עירית קצוצה, בזיליקום קצוץ, בצל ירוק קצוץ, שמיר, זעתר ועוד.
אופן ההכנה:
שמים את הקשיו בקערה עם הרבה מים ומשרים ללילה.
מסננים את הקשיו ומכניסים לתוך בלנדר חזק. מוסיפים את כל שאר המרכיבים וטוחנים למרקם חלק. יתכן ויהיה צורך לעצור את פעולת הבלנדר ולגרד את הקשיו מדפנות הבלנדר על מנת שיטחן היטב.
עכשיו זה הזמן להוסיף את עשבי התיבול אם בחרתם להוסיפם.
מתקנים תיבול במידת הצורך.
לשמור במקרר בכלי סגור ולאכול תוך 3-4 ימים.
1 כף = תחליף למנת חלבון גבינה.