מרכיבים:
- 100 גרם שוקולד מריר
- כף חמאה (10 גרם)
- 1/2 כוס חד פעמית סוכר חום
- 100 מ”ל יוגורט 1.5%
- 1/2 כוס חד פעמית רסק תפוחים
- 2 ביצים
- כף קקאו
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- קורט מלח
- 3/4 כוס חד פעמית קמח (90 גרם)
- 30 גרם אגוזי מלך קצוצים
אופן הכנה:
1.
ממיסים
את השוקולד המריר יחד עם החמאה (ניתן להמיס במיקרוגל מס’ שניות), מוסיפים את יתר
המצרכים לפי הסדר – סוכר חום, יוגורט, רסק תפוחים, ביצים, קקאו, סודה לשתייה, מלח
וקמח. מערבבים רק עד שנוצרת תערובת אחידה.
2.
יוצקים
לתבנית משומנת בעזרת תרסיס שמן ומפזרים מעל אגוזי מלך קצוצים.
3.
אופים
בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות כ – 20 דקות.
14
מנות, מנת אחת = ארוחת ביניים אחר הצהריים (פחמימה + פרי + שומן)
מוגבל
עד פעמיים בשבוע