מצרכים (למנה אחת):
- 200 גר’ פילה בקלה סחוט מנוזלים
- כפית שמן זית
- 2 כפות פירורי לחם
- מלח, פלפל לבן
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום בינוני, 180 מעלות.
- חותכים את פילה הדג לרוחב, לרצועות בעובי 2 ס”מ לפחות (שלא יתפרק).
- מערבבים את רצועות הדג עם שמן הזית והתבלינים (אפשר להוסיף פפריקה אדומה או גרגירי כוסברה טחונים).
- מכניסים את פירורי הלחם לשקית, מוסיפים את אצבעות הדג, ומנערים עד שאצבעות הדג מצופות בפירורי לחם מכל הצדדים.
- מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ואופים במשך 20-15 דקות. יש להימנע מאפיית יתר, שהדג לא יתייבש.
כל הכמות + ירקות מבושלים חינמיים = ארוחת צהריים מלאה